Nespresso machines vergelijken

Jij bent op zoek naar het beste Nespresso apparaat voor jou. Ben jij vooral geïnteresseerd in het goedkoopste Nespresso apparaat of heb je meer oog voor het design en de functies van de koffiemachine? Wanneer je Nespresso machines van verschillende lijnen gaat vergelijken, zie je dat bepaalde functies verschillen. Vaak is het design van de Nespresso apparaten net weer anders. Het is goed om te weten dat de Nespresso apparaten van bijvoorbeeld Magimix, Krups en KitchenAid alleen verschillen aan de buitenkant, het Nespresso systeem is van binnen bij al deze koffieapparaten gelijk.


Bekijk alle Nespresso machines

Espresso of cappuccino

Ga je Nespresso machines vergelijken, dan zie je dat je met een aantal apparaten ook melkspecialiteiten zet. Ben jij een liefhebber van cappuccino en latte macchiato, of heb jij al voldoende aan een Nespresso apparaat waarmee je alleen espresso of lungo zet? Hieronder vergelijken we beide koffiesystemen, zodat jij gemakkelijk een keuze maakt.

nespresso espresso en lungo

Espresso en lungo

Er is volop keuze tussen diverse modellen Nespresso machines waarmee je een espresso of lungo maakt. Dit doe je namelijk met ieder Nespresso model. Sommige apparaten hebben ook de optie voor een ristretto of americano. Wil jij een extra klein Nespresso apparaat? Ga dan voor de mini variant. Bij sommige Nespresso apparaten stel je het koffievolume en de temperatuur van het water in. Daarnaast zijn er Nespresso apparaten met en zonder touchbediening. Let ook op de inhoud van het waterreservoir en het capsule opvangbakje. Hoe ruimer de inhoud, hoe minder werk je eraan hebt.


Vergelijk Nespresso espresso machines      

nespresso cappuccino

Cappuccino en latte macchiato

Wil je met jouw Nespresso machine ook cappuccino zetten? Dan is een Nespresso met melksysteem een goede keuze voor jou. Hier zijn verschillende soorten van. Zo is er een Nespresso met melkopschuimer, ofwel Aeroccino, waarin de melk los van de machine wordt opgeschuimd. Hierna giet je het melkschuim zelf in je kopje. Met een Nespresso machine met geïntegreerd melkreservoir zet je een cappuccino gemakkelijk met 1 druk op de knop. Er bestaat ook een machine met stoompijpje waarmee je de melk handmatig opschuimt.


Vergelijk Nespresso cappuccino machines

Nespresso vs Senseo en Dolce gusto

Ben jij benieuwd naar de verschillen tussen Nespresso en Dolce Gusto machines? Of wil jij juist Nespresso machines met Senseo machines vergelijken? Lees dan snel één van onderstaande artikelen:

Nespresso vs Dolce Gusto
Senseo vs Nespresso

Nespresso ontkalken

Voor de levensduur van jouw Nespresso machine is het belangrijk dat je hem goed onderhoudt door je Nespresso minimaal 1 keer per jaar te ontkalken. Lees hier hoe je jouw Nespresso machine ontkalkt:

Hoe ontkalk ik mijn Nespresso machine?

Nespresso ondersteuning

Heb je jouw Nespresso langer dan 2 weken niet gebruikt? Dan is het belangrijk dat je hem goed doorspoelt. Lees hier hoe het doorspoelen van een Nespresso machine precies werkt:

Hoe spoel ik mijn Nespresso machine door?

Eerder bekeken door jou